Terug

Grigoria Vori Siva Pitsidia Timbaki Klima Margarikari Faneromeni Kamilari Kamares Lagolio

 

Meer
Kreta
Griekenland

Kamares

 Uit het jaar 2000 voor Christus stammen de Kamaraische potten. Deze potten hebben de naam gekregen van het dorp Kamares zelf. Ze zijn zo speciaal omdat ze erg dun en fijn zijn. De mooie veelkleurige tekeningen wijzen erop dat men hier met grote kunstenaars te maken had en de archeologen plaatsen ze bij de mooiste uit de prehistorische tijd. In die tijd werden deze potten gemaakt voor de export naar Egypte en Cyprus. In 1890 werden de potten ontdekt door Italiaanse archeologen in de grot van Kamares.

 

 

 

 

 

Volgens de Engelse Archeologische School van 1913 heeft men in de grot gewoond tijdens de Neolithische tijd en tijdens de Minoïsche tijd was het een plaats van geloof en rituelen. Tijdens WO II is dit dorp door de Duitsers helemaal vernield omdat zich hier Griekse soldaten verborgen hielden. Kamares is ook bekend om de mooie natuur.

 

In Kamares zijn 4 prachtige kloven te zien:

1.        De Grote Kloof (Megali Faragga). Men zegt dat hier nog nooit een mens is geweest. Aan de ingang treft men treden die de bezoeker tot 300-350 meter diepte brengen. Het uitzicht is indrukwekkend.

2.        De kloof “Foulofaraggo”

3.        De kloof van Spiliara

4.        De kloof van Sfaka: dit is de kloof tussen de grotten en het dorp. Voor voetgangers is het moeilijk te betreden daarom verkiest men voor wandelingen de kloof van Spiliara. Wilt u in Kamares overnachten, dan is dit goed mogelijk. Er zijn in het dorp een stuk of dertig kamers te huur en zo’n honderd goed bewaarde traditionele huizen die men kan huren. Op 23 juli, de dag van de Heilige Georgios, is er een Kretenzisch volksfeest.

 

Copyright© De Griekse Gids